Fascial Stretch Therapy®

Fascial Stretch Therapy®

105

/

60 min

FST™ is een uniek systeem van rekoefeningen gericht op fascia en gewrichten. Gecertificeerde therapeuten gebruiken beweging door middel van een reeks rekoefeningen om spanning in de diepste weefsellagen los te maken. Het doel is om beperkingen in de fascia te ontrafelen, de greep van het zenuwstelsel op het weefsel te ontspannen en de gewrichtsruimte te openen door de fascia door het hele lichaam te strekken.

Het werd in 1966 gecreëerd door Ann Frederick als een manier om de mobiliteitsproblemen van haar professionele atleten te beoordelen en te behandelen. Ze ontwikkelde haar systeem door naar het lichaam als geheel te kijken, waarbij ze zich specifiek richtte op de doorlopende lijnen van de fascia in plaats van op individuele spieren. Ze was in staat om grotere resultaten te bereiken door een combinatie van tractie, oscillatie en circumductie te gebruiken. Later ging ze een partnerschap aan met haar man en fysiotherapeut, Chris Frederick. De technieken werden verder ontwikkeld en gebruikt om een breed scala aan mensen te helpen hun pijn te verminderen en hun bewegingsbereik te vergroten. Tegenwoordig leren beoefenaars zoals fysiotherapeuten en massagetherapeuten FST™ via het Stretch to Win-instituut.

Fascial Stretch Therapy™ is een pijnvrij, uniek, compleet en complementair systeem van op tafel gebaseerde geassisteerde stretching, waarbij de nadruk ligt op de fascia en het gewrichtskapsel als de belangrijkste elementen voor het bereiken van optimale flexibiliteit, kracht, prestatie en pijnverlichting. FST™ is een van de snelste, meest effectieve en plezierigste methoden om pijn te elimineren, functie te herstellen, te bewegen en zich beter te voelen in activiteiten van het leven, fitness en sport! In combinatie met Propioseptieve Neuromusculaire Facilitatie (PNF), geeft dit het beste resultaat op Range Of Motion (ROM). Alle leeftijden kunnen profiteren van FST™, inclusief iedereen die door een arts is goedgekeurd voor stretchen en actief bewegen, fitnessliefhebbers en atleten van alle niveaus. En een van de grootste voordelen van FST™? De resultaten zijn bijna onmiddellijk. Na een enkele sessie garanderen we u een duidelijke verbetering. Voor meer info kijk op: www.stretchtowin.com

Fascial Stretch Therapy™ komt oorspronkelijk uit Amerika en Canada en wordt ook veel ingezet bij sporten als: NFL, NBA net als andere topsporters en recreanten.


Wat is fascia?

Fascia is een netwerk van gelaagd collageen bindweefsel dat je spieren, zenuwen, botten, organen en gewrichten omringt; zonder je fascia zou je uit elkaar vallen. Een gewrichtskapsel is ook een bindweefselstructuur die gewrichten omringt en is betrokken bij het optimaliseren van de mechanische functie van het gewricht en het geven van voedingsstoffen. De beste manier om te weten of FST™ geschikt voor u is, is door het te proberen. Er is niets te verliezen en alles te winnen! Set it free, with FST™!

Zelf ben ik Level 2 gecertificeert en ga in december voor Level 3!